Placek po węgiersku

Placek po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka

    4 łyżki
  • wołowina bez kości

    75 dag
  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • jajko

    1 sztuka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy na tarce , odsączamy nadmiar wody. Dodajemy mąkę i jajko, wyrabiamy masę i smażymy na dużej patelni duże placki. Wołowinę kroimy w drobną kostkę, obtaczamy w mące i obsmażamy. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa i smażymy. Przyprawiamy do smaku. Placki smarujemy farszem , składamy na pół.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina16

25.04.2012 23:48
smaczny placek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat