chłodnik z botwinki

chłodnik z botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • peczek botwinki

  • ogórek

    2
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • kefir

    3/4 litra
  • śmietana 12%

    1 szkl
  • koncentrat z buraków

    4 łżki
  • szczypior

    1/2 pęczka
  • koper świeży

    1/2 pęczka
  • jaja na twardo

    4
  • sól

  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

botwinkę grubo kroimy i gotujemy w małej ilości wody . skrapiamy sokiem z cytryny mieszamy ze śmietaną i kefirem oraz koncentratem buraczanym dodajemy posiekany szczypior oraz ogórki drobno pokrojone mieszamy doprawiamy dodajemy jajko i koper

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

09.06.2013 21:16
bardzo dobry szczególnie w upalne dni :)

Gonia555

30.08.2011 21:53
pychaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat