Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki z twarożkiem i selerem naciowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 700 g.w mundurkach
twaróg 400 g. chudy
seler naciowy 100 g,
pomidory 5 -6 szt,
cebula 2 szt, nie za duże,
mleko 2% 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka,
jogurt naturalny 150 g,
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku,
dekoracja liście selera naciowego
cebula prążki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki z twarożkiem i selerem naciowym.

Ziemniaczki dokładnie wyszoruj, ugotuj w mundurkach.Gotuj tak około 20 min.w dobrze osolonej wodzie.
Twaróg utrzeć z jogurtem i mlekiem dodać pokrojony drobno seler naciowy i cebule oraz drobno posiekany koperek. Doprawić białym pieprzem i solą do smaku.
Pomidory umyć pokroić w plastry ( nie za grube ) drugą cebule obrać , pokroić w plasterki .
Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić ,przepłukać zimną wodą ,obrać z łupinek poukładać w koło talerza razem z pokrojonymi pomidorami cebulą oraz twarożkiem.
Udekorować listkami z selera naciowego oraz cebulą ,posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.03.2017 17:56
Miło mi dziekuje,;)
gosia56 05.03.2017 10:04
Pyszne proste jedzonko;)
Edita 05.03.2017 09:50
Cos pysznego
Agnieszka-87-25 05.03.2017 07:43
pyszne danie
gusia1000 05.03.2017 00:18
Prosto i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak