Wątróbka z sarny

Wątróbka z sarny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z sarny

    1 kg
  • cebula biała

    7 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę obrać , posiekać, udusić na patelni. Wątróbkę moczyć w mleku przez kilka godzin, zdjąć błonę, pokroić na kawałki. Usmażyć na patelni, podlac wodą, dusić do miękkości, dodać cebulą, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

12.02.2012 12:42
nigdy nie jadłam

Chojłówna

10.10.2011 10:32
jadłam i jest dobra:D

jolaxa1

01.02.2011 15:35
ja tez bym chyba nie byla w stanie :(

anja3107

06.01.2011 14:28
z sarny jeszcze nie jadłam wątróbki

PaniMISIOWA

07.10.2010 07:00
Ja bym chyba nie mogła zjeść sarny... :-(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat