Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe w pucharku.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka owoce leśne 2 op
jagody 250 g,
śmietana 30% 400 g,
cukier puder 1 - 2 łyżki
śmietan fix 2 op,
biszkopt ciemny 1 placek pokruszony
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
woda gorąca do rozpuszczenia żelatyny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe w pucharku.

przepis na biszkopt jest wcześniej podany ( Biszkopt czekoladowy z kremem czekoladowym i musem jagodowym )
Biszkopt rozkruszam ,galaretkę gotuje jak na opakowaniu rozlewam do pucharków zostawiam do stężenia .Pucharki położone pod skosem .Śmietanę ubijam na sztywno cukrem pudrem dodając śmietan fixy. Jagody miksuje z cukrem dodaje rozpuszczoną żelatynę zostawiam do lekkiego stężenia.dodaje część ubitej śmietany mieszam
Do pucharków wkładam mus jagodowy pod skosem w środek pokruszony biszkopt,dekoruje ubitą śmietaną i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kokoszka
kokoszka 05.03.2017 12:37
super pomysł i podanie
Wacław 04.03.2017 21:55
przepyszny deser :-)
Krystyna32 02.03.2017 08:16
pyszny deser
ilka01 01.03.2017 19:43
super deser :)
IKrakowianka 01.03.2017 19:37
fajny sposób podania
Bożena Matuszczyk 01.03.2017 13:26
Dziękuję ;)
magdow 01.03.2017 12:48
smaczny przepis
Futka 01.03.2017 12:45
Świetny pomysł na smakowity deser :)
gusia1000 01.03.2017 12:13
Pomysłowo, smacznie.
Justi2401 01.03.2017 12:09
Fajny deser :)
Mniam 01.03.2017 12:08
Lubię takie deserki :)
dodi 01.03.2017 12:02
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak