Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
łopatka wieprzowa 60 dkg
marchew 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 6 ząbków
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona z warzywami

Umyte mięso i ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew pokroić w słupki. Cebulkę pokroić w pióra, a czosnek tylko obrać. Wszystko połączyć, dodać troszkę oliwy i oprószyć przyprawami. Wymieszać. Przełożyć do worka do pieczenia, odstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 1 godzinę i 30 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć woreczek, aby wszystko się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.04.2017 08:21
Pyszności;)
anulka69 27.03.2017 20:09
pyszne danie
Ewelina1991 27.02.2017 19:45
smaczne danie
Wiesława1 27.02.2017 08:06
Świetne danie
Bernadeta1 26.02.2017 20:01
smaczny obiadek
2milutka 26.02.2017 16:09
apetyczne danie
agaK. 26.02.2017 14:26
Super, bardzo mi się podoba)
dodi 26.02.2017 14:00
pyszne jedzonko
Lis 26.02.2017 13:53
Bardzo smakowite danie:)
AZgotuj 26.02.2017 13:12
smaczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak