Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 opakowanie
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuka
ser żółty

Przyprawy

Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach żółty ser.
Krok 1 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
2
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Podsmażyć wszystko na patelni. Doprawić sola i pieprzem.
Krok 2 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
3
Rozwinąć ciasto francuskie. Po jednej stronie położyć wystudzony farsz, posypać serem i przykryć pusta częścią cista francuskiego.
Krok 3 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
4
Ciasto pokroić na paski o grubości ok. 2 cm.
Krok 4 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
5
Skleić końce pasków, zwinąć, położyć na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Można posmarować paluchy jajkiem.
Krok 5 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
6
Paluchy pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut; do zbrązowienia.
Krok 6 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto
7
Wyciągamy upieczone paluchy do ostygnięcia.
Krok 7 - Paluchy pieczarkowo-cebulowe z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.02.2017 15:22
wyglądają pysznie
dodi 15.02.2017 09:57
apetycznie wyglada
Bernadeta1 14.02.2017 18:05
wyglądają pysznie
Stenka 14.02.2017 15:59
ciekawa propozycja
Patrycja33 14.02.2017 14:24
z chęcią bym zjadła takiego palucha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak