Kogiel-mogiel po mojemu

Kogiel-mogiel po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżka cukru

  • łyżeczka gorzkiego kakao

  • łyzeczka cukru pudru

  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zółtka oddzielamy od białek. Żółtka miksujemy na krem z łyżką cukru. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Masę żółtkową ucieramy na puszystko z kakao. Do pucharków rozlewamy masę kakaowo-żółtkową, kładziemy na to czapeczkę z piany z białek, posypujemy po górze kakao.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Matik

05.09.2010 23:16
super

kamilaj

29.08.2010 19:35
też dodaję kakao :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat