Przepis i sposób przygotowania na: Tort śmietankowo - serowy
Biszkopt - Białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli,pod koniec ubijania dodajemy cukier na przemian z żółtkami,mąki mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia sie składników.Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia .Wielkość formy 40/28 cm. Pieczemy 40 -50 min ( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty.
2.
Krem śmietankowo - serowy .Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec dodajemy fix do śmietany .Ubitą śmietanę łączymy z serkami oraz przestudzoną rozpuszczoną żelatyną. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy w kostkę Gotowy krem robimy według przepisu na opakowani. Składanie tortu ; Spodni blat nasączamy sokiem z brzoskwiń,smarujemy dżemem nakładamy część kremu na krem pokrojone brzoskwinie wciskając je lekko w krem nakładamy drugi blat dociskając i formując tort.
3.
Cały tort smarujemy kremem Dr. Oetkera boki obkładamy rurkami ,obwiązujemy wstążką .Na górę tortu nakładamy zdjecia lekko je dociskając Dekorujemy ozdobami i ubitą śmietaną Tort wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc .