Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
ser feta 270 g
oliwki 150 g
jogurt naturalny 350 g
mięta 4 gałązki
natka pietruszki 0,5 pęczka
cytryna 1 szt
masło 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z serem feta

Natkę i miętę posiekać. 250 g jogurtu wymieszać z połową natki i sokiem z cytryny. Mięso oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w marynacie. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Oliwki pokroić w plasterki. Ser feta rozetrzeć z 100 g jogurtu, połączyć z oliwkami, doprawić pieprzem. Piersi osączyć z marynaty. Każdą naciąć robiąc kieszonkę. Napełnić serem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć płatkami masła. Piec 30 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 01.02.2017 10:22
fajne urozmaicenie kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak