Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
por kawałek
jabłko 1 sztuka
natka pietruszki 0,5 pęczka
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z kukurydzą

Kapustę oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pora kroimy w pół plastry, paprykę kroimy w kostkę, kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, surówkę wstawiamy na pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 03.02.2017 14:55
Fajny przepis
bogusia 82 02.02.2017 20:52
Dziękuję :)
Franciszek 01.02.2017 01:29
dobra sałatka
MagdalenaIC 01.02.2017 00:20
Pyszna :)
Futka 31.01.2017 22:51
Przepyszna i pożywna surówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak