Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kokosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podstawowe

cukier 1 1/4 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżki
olej 1 szklank
jajko 5 szt
mąka tortowa 1 1/2 szklanki
mąka krupczatka 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
skórka z cytryny 1 szt

lukier

cukier puder 1 szklanka
sok pomarańczowy 2 łyżki
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kokosem

Cukier, cukier waniliowy oraz olej wymieszać w misie miksera. Nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z wiórkami kokosowymi. Suche składniki oddawać po łyżce naprzemiennie z mlekiem stale mieszając . nas końcu dodać skórkę otartą z cytryny. Piec silikonowej w formie z kominem przez 1h i 10-15 minut w temperaturze 160 stopni C. Cukier puder utrzeć z sokiem do uzyskania gęstej, lekko płynnej konsystencji (w razie potrzeby dodać więcej soku).Udekorować wierz ciasta i posypać ulubioną posypką cukrową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 27.01.2017 21:45
bardzo dziękuję :)
benka 27.01.2017 19:08
Puszysta babeczka.
ilka01 27.01.2017 17:13
uwielbiam :)
gusia1000 27.01.2017 11:47
Bardzo dobra babka.
jan_mag 27.01.2017 10:45
Pyszna propozycja
kasia.s 27.01.2017 08:52
Pyszności :)
Agnieszka-87-25 27.01.2017 08:06
pyszna babka
aga3103 26.01.2017 23:35
Wygląda bardzo apetycznie :)
Łukasz15 26.01.2017 23:10
Świetny pomysł
Renata9 26.01.2017 22:37
Smaczna babka
w mojej kuchni 26.01.2017 20:57
apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak