Ryżowa z pomidorami i tuńczykiem sojowym

Ryżowa z pomidorami i tuńczykiem sojowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średnich pomidorów

    6
  • cebula

    1
  • kukurydzy

    mała puszka
  • curry, sól, czarny mielony pieprz

    do smaku
  • majonezu

    mały słoiczek
  • musztardy chrzanowej

    łyżka
  • natki pietruszki

    2 gałazki
  • jaja na twardo

    4
  • ryż

    2 woreczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować wodę z dwiema łyżkami curry i płaską łyżką soli. Wrzucić do niej woreczki z ryżem i ugotować na pół miękko. Ostudzić.

Pomidory obrać ze skóry i podobnie jak jajka ugotowane na twardo - pokroić w gruba kostkę. Obraną cebulę i natkę pietruszki posiekać na drobno. Kukurydzę wyjąć na sito, aby pozbyć się zalewy.

Ryż, pomidory, jajka, tuńczyka, kukurydzę, natkę pietruszki i cebulę wymieszać. Posolić, posypać pieprzem i dodać majonez oraz musztardę. Składniki połączyć i wstawić do lodówki na godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat