Makaron z brokułami i smażoną natką pietruszki

Makaron z brokułami i smażoną natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    400 g
  • brokuł

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 pęczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • oliwa z oliwek

    do smażenia
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu- odcedzamy- odstawiamy.
Brokuła dzielimy na różyczki- gotujemy w osolonej wodzie do miękkości- odcedzamy-odstawiamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę bardzo drobno kroimy- podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy posiekaną natkę- całość smażymy ok.4 minut.
Zmniejszamy ogień i na patelnię dodajemy ugotowany makaron- mieszamy, a następnie brokuła. Ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem
Układamy na talerzach i obficie posypujemy parmezanem.
Smacznego!
asiatok
To danie smakuje znakomicie na ciepło, jak i na zimno!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

15.03.2017 11:44
wygląda apetycznie

Jagódka77

06.02.2017 11:59
na pewno by mi smakowało

iskierka.ag

23.01.2017 23:23
Pyszności :) Na pewno skorzystam z przepisu :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat