Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
ćwiartki z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
seler 1/4 sztuki
por 1 kawałek
koncentrat pomidorowy 150 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
woda 2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa

Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować przez około 15 minut. Następnie wylać wodę, dodać czystą zimną wodę, posolić i zagotować, zdejmować łyżką cedzakową wytrącone na powierzchni "szumowiny". Gotować na małym ogniu przez pół godziny. Włoszczyznę obrać, opłukać i pokroić, dodać do rosołu i gotować przez kolejne 30 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i zagotować.
Można dodać śmietanę lub śmietanę z mąką. Całość podgrzać, dodać zioła i przyprawy. Podawać z ugotowanym makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 13.01.2017 12:16
pyszna zupa, dawno nie jadłam:)
Aleksandra/Olcia 13.01.2017 11:30
spora porcja :)
agnieszka214 13.01.2017 11:30
lubie takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak