Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z indykiem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 3 garści
filet z indyka 250 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z indykiem i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
2
Paprykę umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Smażyć do miękkości składników, dodać przyprawy i zioła.
Krok 2 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
3
Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto
4
Kaszę odcedzić, podawać na ciepło z przygotowanymi dodatkami.
Krok 4 - Kasza jęczmienna z indykiem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 14.01.2017 09:23
fajny przepis
Franciszek 12.01.2017 13:09
dobre danie
bertpvd 11.01.2017 23:17
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak