Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kopsiki mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3-4 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
majeranek
mąka do panierowania
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kopsiki mielone

Kroki postępowania

1
Z ćwiartek kurczaka usuwamy kości, a mięso mielimy w maszynce do mięs na mielone.
Krok 1 - Drobiowe kopsiki mielone foto
2
Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku wymienione w składnikach. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 2 - Drobiowe kopsiki mielone foto
3
Z przyprawionego mięsa formujemy klopsiki.
Krok 3 - Drobiowe kopsiki mielone foto
4
Klopsiki obtaczamy w mące, maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Drobiowe kopsiki mielone foto
5
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5 - Drobiowe kopsiki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak