Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowa pychotka Eli w naleśniku waniliowym
Ciasto:
1 szklanka mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki oleju
Olej do obsmażenia naleśników
Sos waniliowy:
250 ml śmietany kremówki(30-36%)
1 łyżka cukru
2 cukry waniliowe
1 łyżka orzechów włoskich do posypania naleśników
skórka pomarańczowa
Śmietanę zagotować,wsypać kokos,cukier i chwilę pogotować.Do kokosu dodać rodzynki,posiekane orzechy i wymieszać.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu,odsączyć,pociąć na mniejsze kawałki,dodać do kokosu,wymieszać i wystudzić.
Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.
Śmietanę zagotować,dodać cukier,cukier waniliowy i gotować,aż śmietana zgęstnieje.
Na usmażone naleśniki rozłożyć fasz kokosowy,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju z obu stron.Na talerzu naleśniki polać sosem i posypać orzechami i skórka pomarańczową.Smacznego!