Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód pod galaretkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12 dag
cukier 12 dag
jajko 3 szt
mąka pszenna 22 dag
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
mleko
truskawki 200 dag
maliny świeże 200 dag
jagody 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spód pod galaretkę

Masło utrzej z cukrem i powoli dodawaj jajka i mąkę i ubijaj na wolniejszych obrotach dodajemy proszek do pieczenia i mleko dobrze wymieszane ciasto wylewamy na formę do tarty wysmarowaną masłem i wylewamy całe ciasto. Ciasto dokładnie wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po upieczeniu ciasto przykrywamy talerzem i odwracamy by ciasto znalazło sie na talerzu odstawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i wkładamy w chłodne miejsce żeby nam stężała. Na ciasto układamy owoce ja uwielbiam maliny jagody i truskawki można jak komuś sie chce zrobić na zmianę raz maliny jagody truskawki itd całość zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki zeby galaretka nam ztęzalo

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak