Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem, kaszą i warzywami
Kroki postępowania
Ugotowane wyjąć na talerze, okrasić zrumienioną na smalcu cebulką.
ziemniaki ugotowane | 1 kg |
mąka ziemniaczana | 10 dag |
mąka pszenna | 20 dag |
jajko | 2 szt |
kasza jaglana | 0,5 szkl |
mięso gotowane | 30-40 dag |
cebula | 1 szt |
marchewka ugotowana | 1 szt |
kapusta biała | 25-30 dag |
jarmuż | 5-6 liści |
smalec | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
przyprawa uniwersalna | do smaku |
cebula | |
smalec |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: