Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 200 g
żółtko jajek 1 szt
cebula 1 szt
korniszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Chude mięso wołowe mielimy na drobno. Dodajemy żółtko, pieprz i sól, całość wyrabiamy. Opcjonalnie, zamiast wmieszać żółtko do tatara, można ułożyć je na wierzch. Tatar podajemy z drobno siekaną cebulą i korniszonami. Można użyć innych, ulubionych pikli, np. pieczarek marynowanych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak