Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki bezowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag
cukier 3/4 szkl
masło 5 dag
białko 2 szt
mleko 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki bezowe

Kroki postępowania

1
Na małym ogniu rozpuszczamy masło z cukrem.
Krok 1 - Kokosanki bezowe foto
2
Dodajemy do garnka mleko oraz wiórki kokosowe. Całość mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia
Krok 2 - Kokosanki bezowe foto
3
Ubite na sztywno białka mieszamy z masą kokosową
Krok 3 - Kokosanki bezowe foto
4
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy porcje przygotowanego ciasta i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniacch
Krok 4 - Kokosanki bezowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.12.2016 16:06
fajny deser
ilka01 27.12.2016 12:22
pyszności ....:)
Franciszek 27.12.2016 12:14
dobre do kawy
mirosława4 27.12.2016 11:58
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak