Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
seler konserwowy 1/2 szkl
szczypiorek 1/2 pęczka
jabłko 1 szt
musztarda 1/2 łyżeczki
sok z limetki 2 łyżki
majonez light 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Surówka z marchewki i selera z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku jest bardzo smaczna i szybka do przygotowania.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Seler marynowany wyłożyć na sito, osączyć. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Jabłko obrać, drobno posiekać, skropić sokiem z limonki, wymieszać.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 27.12.2016 08:33
ulubione smaki!
Łukasz15 26.12.2016 22:19
Pysznie wygląda
norweska20 26.12.2016 19:12
smakowita propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak