Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone z ogniska - kociołek z ziemniakami, kiełbasą i kapustą

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 kg
kapusta biała 1/2 kg
cebula 1/2 kg
boczek parzony 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
marchewka 1/2 kg
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
liście kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone z ogniska - kociołek z ziemniakami, kiełbasą i kapustą

1. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, kiełbasę i marchew pokroić na 4 części (na pół i na pół), boczek w większą kostkę,cebulę w piórka, a kapustę białą poszatkować. Kiełbasę i boczek połączyć ze sobą.
2. Kociołek wyłożyć folią aluminiową, a kolejno liśćmi kapusty. Układać na przemiennie, pokrojone ziemniaki, wymieszaną kiełbasę z boczkiem, marchew i kapustę białą. Każdą warstwę ziemniaków posolić i posypać solą i pieprzem. Na wierzch dodać łyżkę smalcu, przykryć liśćmi kapusty. Kociołek szczelnie zamknąć, postawić na ognisku i piec ok 3h. Po upływie 2h, kociołek otworzyć, wymieszać i doprawić ewentualnie do smaku,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 25.12.2016 12:09
pożywne danie
agnieszka214 25.12.2016 10:07
Lubię pyszne śniadanie
dodi 24.12.2016 22:41
ale pysznosci
Renata9 24.12.2016 21:56
Lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak