uszka z grzybkami

uszka z grzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g.
  • jajko

    1 szt.
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • woda letnia

    1/2 szkl.
  • cebula

    2 szt.
  • masło

    2 łyzki
  • pieprz biały Prymat

    1 łyzka
  • Kucharek na lato

    2 łyżki
  • masło do polania uszek

    1/2 kostki
  • grzyby suszone

    1 namoczone na noc
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zarób miękkie ciasto. Grzyby ugotuj w wodzie. Odcedź ale nie wylewaj wywaru, bo dodasz go barszczyku czerwonego.Cebule drobni pokrój i usmaż na maśle. Grzyby zmiksuj w rozdrabniaczu, dodaj usmażona cebulę i przyprawy. Wymieszaj. Ciasto wałkuj częściami na placki, wykrawaj kółka, nakładaj farsz z grzybków i zagniataj w kształtne uszka. Gotuj w osolonej wodzie, jak odcedzisz to polej stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

12.08.2012 22:17
Zawsze dobre.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat