Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowo - cukiniowe racuszki z kokosową nutą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka razowa 1,5 szklanki, pszenna, typ 2000
mąka kokosowa 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
mleko 2 szklanki
jajko 3 sztuki
cukier trzcinowy 3 łyżki
cukinia 1 sztuka
olej do smażenia
cukier puder do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Razowo - cukiniowe racuszki z kokosową nutą

Kroki postępowania

1
W misce umieszczamy mąki ( pszenną, pszenną razową oraz kokosową), proszek do pieczenia, jajka oraz cukier. Składniki zalewamy mlekiem i miksujemy do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta.
Krok 1 - Razowo - cukiniowe racuszki  z kokosową nutą foto
2
Gotowe odstawiamy na około 5 minut. Między czasie cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Razowo - cukiniowe racuszki  z kokosową nutą foto
3
Rozdrobnioną cukinię łączymy z ciastem.
Krok 3 - Razowo - cukiniowe racuszki  z kokosową nutą foto
4
Gotowe cukiniowe ciasto nabieramy łyżką. Porcjami wykładamy na rozgrzany tłuszcz, formując zgrabne racuszki.
Krok 4 - Razowo - cukiniowe racuszki  z kokosową nutą foto
5
Smażymy je na złoty kolor z dwóch stron. Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy oprószone cukrem pudrem.
Krok 5 - Razowo - cukiniowe racuszki  z kokosową nutą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.01.2017 22:47
Lubię takie.
iziona 20.12.2016 18:08
Super pomysł
jagoda5913 20.12.2016 00:28
świetny pomysł
Iwusia 19.12.2016 21:38
wspaniale się zapowiadają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak