masa makowa

masa makowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    500 g
  • cukier

    300 g
  • białko

    2
  • masło

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak sparzyć i dwa razy przepuścić przez maszynkę. Następnie roztopić w rondlu masło. Dodać cukier, cukier waniliowy, olejek. Smażyć ok. 10-15 minut. Delikatnie wymieszać z ubitą pianą. Ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

28.12.2011 15:57
bardzo lubię makowiec

kielcok1

17.11.2011 15:48
super

Katarzyna/kate1980

04.02.2011 15:20
komentarz do zdjęcia: do masy dodałam jeszcze skórkę pomarańczową oraz rodzynki i pokrojone w kosteczkę migdały.

Krzysztof42

19.09.2010 14:04
masa maku potrzebna i makowiec gotowy

caroline1983

28.07.2010 16:01
Robię podobnie

Przemek4

22.07.2010 21:03
Pyszna do makowaca

SmacznaPyza

23.05.2010 10:27
i do czego taka masa? do zimnych deserów czy do ciast, które się później piecze?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat