Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z mięsem i kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
łopatka bez kości 30 dkg
pierś z kurczaka gotowana
ser żółty 15 dkg
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej do smażenia
sól
makaron świderki 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z mięsem i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy i gotujemy z dodatkiem smalcu , cukru i kucharka.
Krok 1 - Świderki z mięsem i kapustą foto
2
Mięso gotowane mielimy.
Krok 2 - Świderki z mięsem i kapustą foto
3
Łopatkę mielimy razem z cebulką.
Krok 3 - Świderki z mięsem i kapustą foto
4
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 4 - Świderki z mięsem i kapustą foto
5
Zmielone mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Świderki z mięsem i kapustą foto
6
Do usmażonego mięsa dajemy ugotowaną kapustę i makaron oraz przecier. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Świderki z mięsem i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 22.12.2016 09:57
pyszne jedzonko
anulka69 20.12.2016 09:40
niezły pomysł
Renata9 11.12.2016 22:23
Bardzo lubię takie jedzonko :-)
MonikaW 11.12.2016 22:19
brawo Ty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak