Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z jajami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion
1,5 litra
marchew
1 duża
jajko ugotowane na twardo
5 szt
groszek zielony
1 szkl (świeży lub mrożony)
masło
1 łyżka
mąka
1,5 łyżki
śmietana 18 proc
2-3 łyżki
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
sok z cytryny
do smaku
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z jajami

Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w wywarze 10 minut,dodajemy groszek gotujemy do miękkości.W tym czasie obieramy jajka.Białka drobno siekamy,a żółtka przecieramy przez sitko i łączymy z musztardą i wywarem. Dodajemy do zupy.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę,hartujemy zimną wodą,łączymy ze śmietaną , dodajemy kilka łyżek wrzącej zupy, mieszamy i wlewamy do garnka.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.
Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.12.2016 10:44
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak