Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka wieprzowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
karczek 0,5 kg
czosnek ząbki 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
woda zimna 70 ml
sól 20 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka wieprzowa

1. Szynkę i karczek oczyścić, zmielić w maszynce do mięsa. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę, dobrze wymieszać. Na koniec dodać wodę i żelatynę, ponownie wymieszać.
2. Mięso umieścić w woreczku, zawiązać, a następnie włożyć do szynkowara. Szynkowar umieścić w wysokim naczyniu, zalać wodą do wysokości mięsa w szynkowarze. Prażyć w temperaturze 80 st C ok 1,5h. W razie konieczności dolewać wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 10.12.2016 19:25
Pyszna domowa wędlinka.
Aleksandra/Olcia 10.12.2016 13:28
domowe musi smakować pysznie
jan_mag 10.12.2016 10:02
Domowa super
mirosława4 10.12.2016 07:48
domowa najlepsza
jagoda5913 10.12.2016 00:45
super szynka
Jolcia_90 10.12.2016 00:23
Aniu smakowita szyneczka, pyszności :)
Wafelek2601 09.12.2016 19:55
Super domowa wędlinka
bertpvd 09.12.2016 18:24
super i własnej roboty !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak