Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzik z ziemniakami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

filety śledziowe 8 sztuk
Natka pietruszki suszona Prymat
olej rzepakowy 400 ml
ocet winny 4 łyżki
Cebulka perłowa marynowana Smak
Ziele angielskie całe Prymat 5
Liść laurowy suszony Prymat 4
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
sok z cytryny 2 łyżki

Lista składników

ziemniaki ugotowane
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: śledzik z ziemniakami

Filety płuczemy i kroimy na kawałki. Olej, ocet, sok z cytryny i cukier mieszamy, kroimy cebulkę na piórka i dodajemy po czym dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną rybę oraz ziele liście laurowe oraz cukier i pieprz. Dokładnie mieszamy i zamykamy miskę i odkładamy na 48godz do lodówki. Ugotowane ziemniaki podajemy z rybką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 09.12.2016 17:45
super przepis
kasia.s 05.12.2016 12:42
Pyszności :)
Katarzyna59 04.12.2016 20:34
niegy nie jadłam śledzia w takiej postaci
w mojej kuchni 04.12.2016 19:43
dobre jedzonko ze śledzikiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak