Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cynamonowo marcepanowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
olej 1 łyżka
marcepan 1,5 łyżki
mąka pszenna 2 szklanki
cynamon 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
kakao 1 łyżka
mleko 3,2% 1 szklanka
biała czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cynamonowo marcepanowa

Do miski wsypujemy cukier, wbijamy jajka oraz siekamy miękką margarynę. Całość miksujemy na puszystą, gładką masę. Wlewamy olej oraz dodajemy kawałeczki marcepana. Ponownie miksujemy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, sodą i cynamonem. Dodajemy do masy, wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Przelewamy do formy na babkę o pojemności 2-2,5 l. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut. Studzimy, wyjmujemy na talerz. Wierzch oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 06.12.2016 09:26
Świetne ciacho :)
Klausia 03.12.2016 21:12
Super ciasto
w mojej kuchni 29.11.2016 17:10
pyszna babeczka
Wiesława1 29.11.2016 16:53
Wygląda smakowicie
Futka 29.11.2016 12:34
Bardzo apetyczna babeczka :)
agnieszka214 29.11.2016 11:41
kuszacy pomysł na szybki deser
VioletoweKucharzenie 29.11.2016 11:37
Do przygotowania dosłownie w kilka minut. Ciasto jest lśniące, delikatne i obłędnie smakuje cynamonem i marcepanem. Smaki już świąteczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak