Pierozki z kurczakiem

Pierozki z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka

    2 szk
  • jajko

    1 szt
  • masło

    2\\3 KOSTKI
  • woda

    2 łyzki
  • twróg

    10 dag
  • filet z kurczaka

    10 dag
  • pół pora

  • pó łczerwonej i żółtej papryki

  • pieczarki

    4 szt
  • żółtko

    1 szt
  • pęczek natki pietruszki

    pół
  • oliwa

    2 łyzki
  • pieprz

  • ziarenka sezamu

  • Nadzienie:

    10 dag
  • ser feta

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obierz ,opłucz razem z pieczarkami natka i kurczakiem.Składniki drobno potnij.Podsmaz na oliwie.Przestudz,połacz z żółtkiem,feta i twarogiem.Przypraw.Składniki ciasta zagniec.Schładzaj 30 minut.Nastepnie ciasto cienko rozwałkuj.Z placka powycinaj krazki nałóż farsz złóż na pół i mocno zlep brzegi.Pieroszki ułóż na blasze przykrytej pergaminem.Wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem ,posyp sezamem.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.180 st.Piecz 20-25 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat