Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczen indycza

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka
1,5 kg
cebula
1 szt
suszone pomidory
6 szt
masło
1 łyzka
kasza manna
2 łyzki
jajko
1 szt
sól, pieprz
twaróg
30 (mielony)
papryka czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczen indycza

Cebule obierz ,posiekaj zeszklij na masle.Dorzuc posiekane pomidory.Wystudz.Papryke oczysc z pestek strak potnij w kostke.Twaróg. wymieszaj z kasza jajkiem,papryka oraz cebula i pomidorami.Przypraw do smaku.Mieso opłucz wytnij w nim szeroki otwór.Kieszonke napełnij farszem.Mieso obwiaz mocno nitka.Ułóz w brytfance ,podlej odrobina wody i piecz przez 1,5 godz w tem.200 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak