Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa z brukselką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1/2 kg
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łytżeczka
wątróbka drobiowa 1/2 kg
mąka pszenna 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba
olej rzepakowy - ile potrzeba
masło 1 łyżka
cebula 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa z brukselką...

Kroki postępowania

1
brukselkę opłukać, odciąć głąbki i brzydkie listki, zalać wodą i jak się zagotuje wsypać cukier i sól, gotować do miękkości brukselki, odlać wodę z garnka
Krok 1 - wątróbka drobiowa z brukselką... foto
2
wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, obsypać mąką i na gorącym oleju z masłem smażyć na rumiano, wsypać pokrojoną cebulę, paprykę, pieprz i pod przykryciem dusić z 10 minut, następnie wymieszać i bez przykrycia podsmażać z 5 minut
Krok 2 - wątróbka drobiowa z brukselką... foto
3
wątróbkę podać z cebulką i brukselką, posolić wątróbkę, można zjeść z pieczywem - bardzo smaczne danie obiadowe.............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - wątróbka drobiowa z brukselką... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 06.11.2016 14:08
Pyszności :)
Motorek 06.11.2016 13:42
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak