Kokardki z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)

Kokardki z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    500 g
  • pierś z kurczaka

    3 szt
  • pieczarki

    350 g
  • serek topiony

    100 g
  • śmietana 30%

    200 ml
  • ser żółty

    100 g
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • kucharek

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kokardki  z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)
Mięso ukryć, pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw.
Krok 2 - Kokardki  z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)
Następnie dodać umyte i przekrojone na pół pieczarki. Dusić do miękkości.
Krok 3 - Kokardki  z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)
Potem dodać serek topiony i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Krok 4 - Kokardki  z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)
Na koniec wlać śmietankę, zagotować. makron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 5 - Kokardki  z sosem mięsno-pieczarkowym, czyli coś, co lubię ;)
Makaron polać sosem, posypać startym na dużych oczkach serem, przystroić świeżą bazylią.
SMACZNEGO!
Malinka
Pieczarki powinny być małe, gdyż kroi się je tylko na pół ;)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

04.11.2016 17:58
też lubie takie makarony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat