Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie chrupiące ziemniaczki paprykowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane porcja (u mnie na małą patelnię)
Papryka słodka mielona Prymat około łyżeczki czubatej
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Porada

Można dodać innych ulubionych przypraw :)

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie chrupiące ziemniaczki paprykowe

Ugotowane ziemniaki (nie można ich przegotować) lekko studzimy, następnie kroimy w grube plastry.

Na patelni (u mnie mała) rozgrzewamy olej (około 2 łyżek, olej powinien pokryć delikatnie dno patelni). Następnie przekładamy nasze pokrojone ziemniaki. Całość lekko solimy i przyprawiamy z wierzchu słodką czerwoną papryką.

Ziemniaczki smażymy na dużym ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając je drewnianą łyżką, aby były chrupiące z każdej strony.

Ziemniaczki podajemy same, jako dodatek do mięs lub surówek. Po podaniu można je jeszcze doprawić np. solą w zależności od upodobań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 27.10.2016 22:54
Dziękuję Wszystkim :)
Ada-Gaba 26.10.2016 20:25
pyszne ziemniaczki
VioletoweKucharzenie 26.10.2016 17:47
na obiad idealne!
Diana Rusiłowicz 26.10.2016 00:52
Szybko i smacznie.
MonikaW 25.10.2016 21:37
dobry pomysł na ziemianki z obiadu :)
halina17 25.10.2016 20:42
Dobre ziemniaczki.
Agnieszka-87-25 25.10.2016 16:01
chrupiące i smaczne
MagdalenaIC 25.10.2016 15:20
Dziękuję, pozdrawiam
Motorek 25.10.2016 14:28
fajne ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak