Dżem jabłkowy

Dżem jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • cukier

    1 kg
  • woda

    1 niepełna szkl
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jabłka obrać zetrzeć na grubych oczkach. W niepełnej szklance wody rozpuścić cukier i ciepłym zalać jabłka, przemieszać i zostawić. Na drugi dzień przegotować i zostawić. Przegotować jeszcze raz na trzeci dzień. Jabłka dać do słoików i pasteryzować około 10-15 min. Rewelacyjne za równo na chleb naleśniki jak i do jabłeczników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jordi

02.10.2013 07:33
idealny na słodkie rozpoczęcie dnia

Ewelina38

02.08.2013 08:20
robię go i faktycznie jest rewelacyjny zwłaszcza do naleśników czy gofrów :)

Grażyna13

07.03.2013 11:33
Domowe dżemy są zawsze najlepsze :)

krystyna330

27.12.2012 10:42
super

m1monika

26.02.2012 11:15
pyszny

ankaryba

26.07.2011 23:17
mój ulubiony

oliwkowa

22.05.2011 20:54
uwielbiam

grazia1

12.03.2011 12:05
mniam mniam

Natalia/tubisiek

21.02.2011 13:44
fajny, taki domowy jest bardzo smaczny :)

jolaxa

08.01.2011 17:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat