panienka

panienka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 6 dag mąki ziemniaczanej,

  • cukru

    30 dag
  • cukry waniliowe

    2
  • żółtka

    4
  • mleka1,5

    szkl
  • masło

    40 dag
  • 2 galaretki gruszkowe

  • Puszka brzoskwiń

  • kakao

    6 dag
  • ananas z puszki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. szklankę mleka zagotować z cukrem, pozostałe mleko rozpuścić z żółtkamii mąką , cukrem waniliowym . wlać do gotującego sie mleka i mieszać aż zgęstnieje. masło utrzeć z budyniem (zimnym) podzielić na dwie części , do drugiej dodać kakao.

2. biszkopt - masa biała- masa kakaowa- galaretka

3. ugotować 2 galaretki na 3 ,5 szklanki wody, pokroić w kostkę ananasy i brzoskwinie i zmieszać z zimną galaretką, tężejąca galaretkę z owocami wylać na masę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

15.04.2013 21:26
fajna nazwa

EmciaPichci

12.04.2013 10:35
bardzo smacznie wygląda!

Dorota59

16.01.2013 14:37
fajne

Betka

13.10.2012 12:59
świetne ciastooo;)

iknkirke

22.12.2011 20:46
mniam

Ela15

14.08.2011 08:05
ciekawe

Kate131

25.06.2011 08:27
śliczna

romanrafal

26.03.2011 08:03
fajne

Kopiko1983

23.02.2011 10:20
Pyszności! I nazwa też jest super!

gusia1000

16.01.2011 20:14
Eleganckie ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat