Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Papryka Konserwowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki na 6 litrowych słoików

papryk najlepiej różnokolorowa
2,5 kg
cebua
1 szt

Każdy słoik

Liść laurowy suszony Prymat
1 listek
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 ziarenka
Sklep Prymat
piepz
5 ziarenka
Gorczyca biała cała Prymat
1/2 łyżeczka
oliwa
1 łyżeczka

Zalewa

ocet 10 %
1 szklanka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
woda
6 szklanka
cukier
8-9 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Konserwowa

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, odsączyć. W wyparzone słoiki powkładać przyprawy, układać ścisło pokrojoną paprykę, dwa plastry cebuli, oliwę. Zalać ciepłą zalewą, dokręcić słoiki
Grubą paprykę pasteryzować 20 minut a cienką 10 minut.
Wyjąć, osuszyć i wstawić do spiżarni

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.10.2016 11:24
pyszne zapasy domowe :-)
Habibi 19.10.2016 08:37
Bardzo lubimy marynowaną paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak