Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona po skandynawsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
cebula czerwona 1 szt
sok z czarnej porzeczki 3 łyżki
czarna porzeczka 2 łyżki
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
goździki mielone 1 szczypta
cynamon 1 szczypta
woda 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Porada

W przepisie wykorzystałam czarną porzeczkę zasypaną cukrem i pasteryzowaną - wykorzystałam zarówno owoce jak i sok.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona po skandynawsku

W garnku rozgrzewamy masło i szklimy na nim posiekaną czerwoną cebulę. Następnie dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę. Często mieszając dusimy 2-3 min. Wlewamy wodę i dusimy 5-10 min. Następnie dodajemy sok i owoce czarnej porzeczki, liść laurowy i przyprawy. Od czasu do czasu mieszając gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 17.10.2016 00:31
dobra kapusta do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak