Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze świeżymi figami
Kroki postępowania
Figi pokroić na plasterki i ułożyć na dnie formy do pieczenia o średnicy ok 23cm. Masło rozpuścić z miodem i polać po figach.
mąka pszenna | 1 szkl |
mąka krupczatka | 1/4 szkl |
cukier puder | 1/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 1 szt |
figi | świeże 3 szt |
miód prawdziwy | 3 łyżki |
masło | 25 g |
ser ricotta | 500 g |
białko | 1 szt |
jajko | 2 szt |
cukier | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: