zupa cebulowa

zupa cebulowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    5 dkg
  • cebula

    1,2 kg
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • szczypta susznej szałwi

  • liść laurowy

  • grzanki

    1 szkl
  • ser tarty

    5 dkg
  • pieprz, sól

  • miód

    1 łyzeczka
  • rosół z kurczaka

    3 szkl
  • wino białe wytrawne

    1,2 szkl
  • tymianek

    1 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło topimy i wrzucamy pokrojoną cebulę. Dusimy mieszając az bedzie miękka i dodajemy posiekany drobo czosnek, listek lurowy i tymianek oraz szałwie. MIeszamy podgrzewając ok 30 min. Dodajemy miód i podgrzewamy 5 min. Wlewamy wino i zwiększamy płomień. Gdy cały płyn wyparujee dodajemy bulion i gotujemy 30 min. Przyprawiamy do smaku. Gdy zupa jest gotowa rozlewamy do żaroodpornych miseczek i dodajemy grzbaki i posypujemy serem zapiekamy kilka min w tem 80C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

28.01.2012 08:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat