Pieczony czosnek

Pieczony czosnek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

  • oliwa z oliwek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. C.
2. Górę główki czosnku zetnij w taki sposób aby odsłonić wszystkie jego ząbki.
3. Przełóż czosnek na folię aluminiową, polej oliwą i posyp solą.
4. Włóż do piekarnika na 30-40 minut. Ząbki zbrązowieją i same będą wychodzić ze skorupki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

04.10.2016 20:02
Do czego taki uzywasz?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat