Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym

Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 duże
  • ser bundz

    300 g
  • kurki

    300 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • masło

    2 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 opakowanie
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym
Przygotować składniki.
Krok 2 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym
Kurki umyć, pokroić na kawałki. Przesmażyć na rozgrzanym maśle przez ok. 10 minut. Ziemniaki umyć, przekroić na pół i nieco wydrążyć środek każdej z połówek.
Krok 3 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym
Wystudzone kurki posiekać drobno, doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać z serem. Do smaku dodać zioła prowansalskie. Farsz nakładać w połówki ziemniaków i zawijać w folię aluminiową.
Krok 4 - Na ciepło: Faszerowane ziemniaki z dipem jogurtowym
Ziemniaki piec w temperaturze 190 stopni przez ok. 30-40 minut. Gotowe podawać z sosem tzatziki przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

21.03.2018 15:53
Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci, a ten przepis zdecydowanie wbija się w moje smaki!

[email protected]

17.10.2016 20:48
zjadłoby się

w mojej kuchni

03.10.2016 11:22
dla mnie pyszna potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat