Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka chrzanowa z kapustą pekińską i serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska średnia
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona duża
ogórek zielony średni
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt.
czosnek marynowany do smaku
chrzan ze słoika 1 łyżka
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
jogurt grecki 2-3 łyżki
pomidory 1-2 jędrne
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zamiast majonezu i chrzanu można użyć gotowego sosu chrzanowego dobrej jakości.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka chrzanowa z kapustą pekińską i serem feta

Kapustę pekińską, paprykę i ogórka pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w sporą kostkę. Jajka na twardo grubo posiekać. Czosnek marynowany zetrzeć na tarce o dowolnych oczkach albo posiekać. Do warzyw dodać kukurydzę osączoną z zalewy oraz dowolnie pokrojony ser feta.
Chrzan połączyć z majonezem i jogurtem, dokładnie utrzeć i połączyć ze składnikami sałatki - doprawić sporą ilością pieprzu i wymieszać.
Przed podaniem odstawić do lodówki na 1-2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak