Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące grzanki z pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
pomidory 3 szt.
ser żółty 10 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
ketchup według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące grzanki z pomidorem

Wykonanie:
Bagietkę pokroić na kromki i zapiec lekko w piekarniku. Następnie czosnek wycisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i posmarować tosty. Ułożyć na nich plastry pomidora, następnie sera i zapiec w temperaturze 200 stopni około 5 minut. Wyjąć z piekarnika po roztopieniu sera i podawać na ciepło z ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.09.2016 14:08
dla mnie pycha
gusia1000 24.09.2016 12:12
Zawsze są dobre.
NiePieprz.pl 24.09.2016 07:11
Fajne, sama często robię takie na kolację w okresie zimowym :)
Mama niejadka 23.09.2016 19:47
Pyszne grzanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak