Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kwaszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
jabłka 2 szt
marchewka 2 szt
cukier 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
jogurt naturalny 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kwaszonej

Kapustę młodą należy dobrze posiekać nożem. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka najlepiej żeby były słodkie umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem.
Polać jogurtem naturalnym i wymieszać dokładnie. Odstawić na parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak