Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
grzyby suszone 1 garstka
cebula 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 8 łyżek
jajko 1 szt
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej

Kroki postępowania

1
Grzyby zmielić na mąkę. Cebulkę bardzo drobno posiekać
Krok 1 - Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej foto
2
Zmielone grzyby, cebulę, mąkę, jajko i przyprawy umieścić w misce i wymieszać na ciasto.
Krok 2 - Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej foto
3
Schabowe rozbić i oprószyć solą pieprzem.
Krok 3 - Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej foto
4
Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 13.09.2016 17:27
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak