Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w majonezie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 4 szt.
pieczarki 4 duże szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w majonezie

Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietaną i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem majonezowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ekspansja-smaku 09.09.2016 09:57
miam, obłędna :)
Ilona_eS 09.09.2016 08:35
jadłam takie, pycha :)
Ela15 08.09.2016 19:02
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak